Passaqua verfijnt assortiment met nieuwe kleiklinkervarianten

Gepubliceerd op 23-09-2024 17:39

Wienerberger geeft Passaqua een bijkomende ecologische dimensie. De waterpasserende kleiklinker is vanaf nu ook beschikbaar in een hoogte van 6cm als alternatief voor de gangbare 8cm hoge bestrating. Die dematerialisatie heeft een positieve invloed op de milieu-impact van de kleiklinker. Naast de minder hoge uitvoering verruimen de esthetische mogelijkheden van Passaqua met het toevoegen van vijf nieuwe kleuren, zowel in een ongetrommelde als getrommelde uitvoering. wienerberger presenteert het nieuwe Passaqua gamma op de vakbeurs Green.

bron foto's: (c) Wienerbergerbron foto's: (c) Wienerberger

Met Passaqua biedt wienerberger al langer het geknipte antwoord om de nood aan verharding te verzoenen met de verplichting om hemelwater lokaal te infiltreren. Dankzij zijn afstandshouders creëert de kleiklinker bij de plaatsing een voeg van 6mm breed, waarlangs het water kan passeren. Het voegenaandeel van de totale verharding bedraagt zo ongeveer 10% van de totale oppervlakte. Dat is de minimale eis om als waterdoorlatende bestrating te worden beschouwd.

Slank en sterk

Die ecologische troef versterkt wienerberger nu nog met de lancering van een 6cm hoge Passaqua klinker. Het beperkte materiaalgebruik voor de productie van de kleiklinker vertaalt zich niet alleen in een gunstigere ecologische voetafdruk, maar is ook positief voelbaar in de kostprijs. Dat maakt Passaqua aantrekkelijker voor gebruik in private tuinen. De beperktere hoogte voldoet nog perfect voor kwalitatieve tuinverhardingen zoals tuinpaden, terrassen en verhardingen rond het huis (categorie IV) of voor opritten en parkeerplaatsen (categorie III).

Vijf nieuwe kleuren

Als toemaatje op de ecologische voordelen krijgt de Passaqua bovendien grotere esthetische mogelijkheden. wienerberger verrijkt het aanbod met een nieuwe allround, effen kleurenreeks bestaande uit vijf tinten: Selda, Alba, Barago, Ruta en Vulka. Dat zowel in een ongetrommelde als getrommelde retro-versie. Samen zijn ze goed voor 10 nieuwe kleiklinkers in het keuzeaanbod.

Inspelen op marktvraag

Met de verruiming van het Passaqua aanbod speelt wienerberger enerzijds in op een toegenomen vraag naar waterdoorlatende oplossingen vanuit de markt. Anderzijds biedt het een passend antwoord op de verwachtingen van steden en gemeenten, die de toegelaten verhardingsoppervlakte almaar meer beperken en bouwers en verbouwers zo stimuleren meer te ontharden.

Wienerberger pakt uit met het vernieuwde Passaqua gamma tijdens Green op stand 1250, van 22 tot en met 24 september in Gent Expo.

bron:

Passaqua Leaflethttps://www.wienerberger.be/over-wienerberger/nieuws/uitbreiding-passaqua-assortiment.htmlhttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/927810/wienerberger-n-v
Passaqua verfijnt assortiment met nieuwe kleiklinkervariantenPassaqua verfijnt assortiment met nieuwe kleiklinkervarianten