Ebema presenteert trends voor tuin, terras en inrit op vakbeurs Green

Gepubliceerd op 19-09-2024 12:06

Ebema_Stone & Style staat bekend om haar kwalitatieve betonoplossingen voor tuin, terras en inrit. Tijdens de vakbeurs Green in Flanders Expo op 22, 23 en 24 september pakt de vernieuwer in prefabbeton uit met boeiende innovaties en nieuwe tuintrends. De focus ligt op ronde vormen, XL-tegels en slimme waterdoorlatende oplossingen.

foto: (c) Ebema_Stone&Style;foto: (c) Ebema_Stone&Style;

Ronde XL-tegels

“Onze kijk op tuinen is de jongste jaren sterk veranderd”, zegt Nathalie Termeer, Salesmanager bij Ebema_Stone&Style. “Vroeger kozen de mensen voor strakke lijnen. Tegenwoordig zien we dat ze ook interesse hebben in rondere vormen.”

Om op die trend in te spelen, ontwikkelde Ebema_Stone&Style met ontwerpbureau Co.Studio een organische lijn van verharding in grootformaat: RoND. Het resultaat is een XL-gamma van ronde tegels, connectiestukken en halvemaanvormen. “De connectiestukken maken bijna alle legpatronen mogelijk,” vervolgt Termeer. “Zo puzzel je met ronde vormen vlot een vierkant terras bij elkaar. En dankzij de maanvormige uitsparing in de ronde tegel kun je een prachtig kronkelend tuinpad aanleggen.”

Meer plaats voor groen

De focus op ‘het perfecte gazon’ ebt stilaan weg. Initiatieven als Maai Mei Niet en de opkomst van wildebloemenweides bewijzen dat. Mensen leren de wilde natuur appreciëren, ook in eigen tuin. “Betonnen verharding past prima in dat duurzame plaatje,” legt Nathalie uit. “Zo brengen betonnen planters en bloembakken meer groen op het terras. Strategische openingen in de verharding bieden een ereplaats aan bomen, struiken en kruiden.”

Beton is bovendien oersterk en gaat jaren mee. Terwijl andere materialen veelvuldig onderhouden, hersteld of vervangen moeten worden, doorstaan tegels, klinkers, boordstenen en palissades in prefabbeton moeiteloos weer en wind, én de tand des tijds.

Creatieve waterdoorlatende verharding

De zware regenval van de afgelopen jaren creëerde een nieuwe noodzaak: ontharden. Nathalie Termeer: “De waterdoorlatende en waterpasserende klinkers en tegels uit ons Eco Solutions-gamma zorgen al jaren voor een vlotte waterinfiltratie. Zelfs vóór de overstromingen in het nieuws kwamen.”

De GSV Hemelwater legt nieuwe regels op voor verharden, en dat brengt uitdagingen met zich mee. “Net daarom blijft Ebema_Stone&Style vernieuwen,” vervolgt Termeer. “Op de beurs Green tonen we Eco Solutions in de trendkleuren van 2024. Zo is er bijvoorbeeld de Bowler in kleur Matcha: een kleur die mooi blendt met onze groene stand.”

Zon op beton

Bij elke zonnestraal die op bestrating valt, gaat er potentiële zonne-energie verloren. Daarom beslisten Ebema_Stone&Style en SOLTECH, expert in geïntegreerde zonnepanelen, om een tegel te ontwikkelen die zonne-energie opwekt. Deze unieke creatie heeft nog een extra voordeel: de tegel heeft namelijk genoeg draagkracht om op inritten gebruikt te worden. Dus ook je inrit, terras of tuinpad dragen vanaf nu bij aan je portemonnee.  Een goede zaak met het oog op een duurzame toekomst.

De vakbeurs Green in Flanders Expo is toegankelijk voor alle groenprofessionals, zoals tuinarchitecten, bouwhandelaren en tuinaannemers. Op 22, 23 en 24 september beantwoorden de experts van Ebema_Stone&Style alle vragen. Ze tonen graag Megategels, Smooth grootformaten en de Eurodal Residential vloerplaten. Je ontdekt er ook gevelstenen en Objects: tuinmeubilair in gegoten beton. Bovendien geeft Ebema_Stone&Style tuinexpert Frederic Crijns op maandag 23 september om 18u in de Green Corner een informatieve presentatie over ‘Trends in Tuinen’. Ebema_Stone&Style is terug te vinden op stand 1456.

Openingsuren groenprofessionals
zondag 22/09: 9u30 - 18u
maandag 23/09: 13u - 22u (avondopening)
dinsdag 24/09: 9u30 - 17u

https://stone-style.ebema.be/nl-BE/Green2024Registreer jouw gratis toeganghttps://www.wegenbouw.be/bedrijven/516743/ebema-n-v
Organische vormen en groen, véél groenOrganische vormen en groen, véél groen