ABO-Group neemt Infrabureau Demey over

Gepubliceerd op 21-08-2024 14:46

De Gentse bodemonderzoeker ABO-Group neemt Infrabureau Demey uit Roeselare over, meldt De Tijd woensdag (21/08) in haar krant. Infrabureau Demey is gespecialiseerd in het ontwerp van infrastructuurwerken, zoals wegen en fietspaden. Na de overname van de twee Franse bedrijven twee weken geleden zet de milieu- en bodemonderzoeker ABO-Group zijn expansie verder.

Frank De Palmenaer (CEO van ABO) kondigde dinsdag nabeurs aan Infrabureau Demey uit Roeselare over te nemen. Een bekende speler in onze sector, gespecialiseerd in het ontwerp en de coördinatie van infrastructuurwerken, waaronder de herinrichting van wegen en rioleringswerken. Infrabureau Demey bestaat 60 jaar. Het familiebedrijf stelt 25 mensen te werk en verwacht dit jaar af te klokken op een omzet van 2,9 miljoen euro. 'Daarmee zitten we on track om ons doel te bereiken en dit jaar de kaap van 100 miljoen euro omzet te ronden', zegt De Palmenaer.

Traditiegetrouw blijft Infrabureau Demey binnen ABO zelfstandig opereren. Het is wel de bedoeling een samenwerking op te zetten met het vorig jaar in Oost-Vlaanderen overgenomen bureau SWBO, dat eveneens gespecialiseerd is in het ontwerpen van wegen- en rioleringswerken. Filip Demey die samen met zijn echtgenote Ellen Vanhoutte het bedrijf leidt, blijft uitvoerend bestuurder.

(bron: TIJD 21/08/2024)

https://www.demey.be/https://www.abo-group.eu/