Info- en debatavond omtrent CO2-emissie als gunningscriterium bij wegenwerken

Gepubliceerd op 24-04-2015 11:45
Op 5 mei 2015 organiseert de Expertengroep Wegenbouw van ie-net, in samenwerking met de Onderzoeksectie Wegenbouwkunde (Onderzoeksgroep EMIB) van faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen van UAntwerpen, een info- en debatavond over CO2-reductie in de wegenbouw.
plaatsing asfalt met verlaagde temperatuurplaatsing asfalt met verlaagde temperatuur

De uitstoot van CO2 blijft een hot topic in de discussie over klimaatverandering. De grote uitdaging van overheden is om de CO2-reductie concreet te vertalen naar de dagdagelijkse praktijk. Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) bleef alvast niet bij de pakken zitten en lanceerde in 2014 een pilootproject waarbij CO2-reductie één van de belangrijke gunningscriteria was voor de aanbesteding van de renovatie van N171. Met dit project wou AWV nagaan op welke wijze de CO2-emissie op een objectieve manier kon worden gemeten en gecontroleerd. Daarbij is de keuze van de meet- en berekeningsparameters zeer bepalend voor de methodiek.

IE-Net wenst ervaring uit te wisselen met de verschillende actoren in dit project. Hiervoor doen zij beroep op de expertise en praktijkervaring van 4 deskundigen die nauw betrokken waren bij het pilootproject.

(bron: Grondbank.be / ie-academie.be)

Meer info over het programma en inschrijven via:

ie-academie.be/co2Lees ook: Proefproject voor duurzame wegenwerken op N171