Waarheen met uitgegraven gronden?

Gepubliceerd op 13-08-2024 15:47

Wij als wegenbouw.be ontvangen regelmatig telefoons en vragen van aannemers waar ze de dichtsbijzijnde TOP of centrum voor grondreiniging kunnen vinden. We beschikten reeds over een kaart in Google maps die je kon vinden op wegenbouw.be. Deze werd nu recent geïntegreerd op een afzonderlijke website: Grondcentra.be.

Omdat transportkosten veelal de bepalende factor zijn, heb je op grondcentra.be een duidelijk overzicht van de gecertificeerde tussentijdse opslagplaatsen voor gronden, en de centra voor grondreiniging, en kan je ineens in Google maps een route creëren.

Op deze nieuwe online bron vind je ook nog extra informatie m.b.t. grondverzet, zoals aannemers die grondverzet en grondwerken uitvoeren, de bodembeheerorganisaties, link naar de wetgeving, etc..

De wegenbouw.be - leden hebben de mogelijkheid om hun grondoverschotten, teelaarde en andere grondstoffen aan te bieden in de Infra App. Dit aanbod verschijnt dan ook op de website.

Daarnaast kunnen zij ook aanvragen plaatsen in de applicatie als zij grondstoffen nodig hebben op een (toekomstige) werf. Deze aanvragen worden dan afgeleverd bij de andere leden waarvoor dit van toepassing is.

Neem een kijkje op grondcentra.be !

Onze andere websites met kaarten:

https://www.asfaltcentrales.be/

https://www.breekwerven.be/

https://www.mengcentrales.be/