Hoogspanningscabines in ijzersterke zeecontainers

Gepubliceerd op 18-05-2021 08:40

Op grote bedrijfswerven, veelal in de Antwerpse haven, is de nood aan een betrouwbare tijdelijke stroomvoorziening een complexe uitdaging. Als specialist ter zake ontwikkelt en plaatst E2MS laag- en hoogspanningscabines. Om zeker te zijn van een duurzaam en veilig resultaat rekenen ze op de expertise van ACB Containers, die de stevige behuizing van deze stroomcabines aanlevert.

E2MS werkt al een aantal jaar vlot en constructief samen met ACB Containers. Vanuit dat partnership voorzien ze kmo’s maar evengoed grote, internationale spelers van hoogspanningscabines. Secundaire cabines met beperktere vereisten of hoogspanningscabines met strikte voorwaarden en regelgeving. “Als we over hoogspanning spreken, is veiligheid uiteraard een belangrijk aandachtspunt”, zegt Steve Van den Bosch, zaakvoerder van E2MS. “Synergrid legt de noodzakelijke constructieve en technische specificaties vast. Van de perfecte elektrische isolatie tot een sterke drukweerstand en explosieveiligheid.”

CONTAINERBOUW OP MAAT

Zowel ACB Containers als E2MS steunen op een ruime ervaring. De ene in containerbouw, de andere in het inrichten van laag- en hoogspanningscabines. Als stevige tandem werkten de partners een vlotte workflow uit, met telkens een uniek resultaat op maat van de specifieke klant. Van den Bosch: “In overleg met de klant brengen we de wensen en noden in kaart. We geven aan ACB door welke container we nodig hebben: welke RAL-kleur, de precieze afmetingen, het al dan niet inbouwen van roosters, plaatsen op een sokkel of niet, en zo meer. Zij bouwen de container op basis van onze checklist. Wij halen hem op en richten hem volledig in, vooraleer we de nieuwe hoogspanningscabine bij onze klant installeren.”

Die inrichting van de containers begint met het binnenin bekleden met elektrisch isolerende panelen. Vervolgens plaatst het team een transformator, het elektriciteitsbord, de bekabeling en andere technische elementen. Toch staat
of valt de kwaliteit van de cabine met de containerconstructie zelf. Die moet namelijk voldoende drukbestendig zijn. Reden genoeg voor E2MS om te kiezen voor zeecontainers en voor ACB.

VOOR ELKE TOEPASSING EEN PASSENDE CONTAINER

E2MS rekent vooral op ACB Containersvoor hun sterke en veelzijdige zeecontainers. Met 30 jaar ervaring op zak heeft ACB evenwel voor elke klus of toepassing een passende oplossing. Een container nodig als tijdelijke werfkeet? Een veilige opslagplaats voor gereedschap en kleine machines op de werf? Of een open container - al dan niet met sledesysteem- om puin te verzamelen en af te voeren? Als proactieve partner levert ACB de juiste containers voor jouw job snel en veilig af. Zodat je team in alle comfort kan werken.

www.acbcontainers.bewww.e2ms.beartikel uit infra magazine #2 - 2021 > hier downloaden