Europese Verhuurweek van 14 tot 20 oktober

Gepubliceerd op 14-10-2024 09:32

ERA – European Rental Association, de overkoepelende organisatie voor verhuurbedrijven in Europa organiseert jaarlijks een evenement gewijd aan de promotie van verhuur in heel Europa. Deze European Rental Week (ERW of Europese Verhuurweek) gaat door van 14 tot 20 oktober 2024 en biedt een platform voor de verhuurindustrie om samen impact te creëren en de specifieke noden en behoeften van de sector kenbaar te maken.

foto's (c): Van Haut / SMT Belgium - Sennebogen kraan uit verhuurvloot Van Hautfoto's (c): Van Haut / SMT Belgium - Sennebogen kraan uit verhuurvloot Van Haut

“BERA steunt dit initiatief volledig”, zegt Bill Olivier, voorzitter van BERA. “Het thema van dit jaar, “Werken in Verhuur voor een Duurzame Toekomst”, benadrukt de positieve impact van de sector op de duurzaamheid van (constructie)projecten. Van bouwmachines over stroomgroepen tot evenementapparatuur, de verhuursector biedt een breed scala aan duurzame oplossingen die zijn ontworpen om in te spelen op de veranderende behoeften van klanten. Als onderdeel van de circulaire economie biedt het verhuren en delen van middelen nog extra troeven.”

“Het thema duidt ook op het belang van de medewerkers in de sector. De nood aan toegewijde, goed gevormde deskundigen is groot. Verhuurbedrijven bieden hun gepassioneerde verhuurprofessionals tal van mogelijkheden op vlak van opleiding, innovatie en groeipotentieel. Het is dan ook belangrijk dat we als bedrijven en federatie onze schouders hieronder zetten en deze boodschap samen uitdragen.”

De ERW benadrukt enerzijds de cruciale rol van het aantrekken en behouden van talent voor het succes en de duurzaamheid van de sector en anderzijds de inspanningen van de sector om de CO2-voetafdruk te verminderen, energie-efficiëntie te bevorderen en afval te minimaliseren.

Wil je meer te weten komen over de mogelijkheden en uitdagingen van de verhuursector, schrijf je in op het ERW Webinar via 

https://europeanrentalweek.eu/working-in-rental-for-a-sustainable-future-webinar/

website BERA (Belgian Equipment Rental Association):

https://bera-rent.be/
Volvo EC380HR van SMT Belgium (BERA member) in verhuur bij aannemer Wylagro Volvo EC380HR van SMT Belgium (BERA member) in verhuur bij aannemer Wylagro
Sennebogen 613R kraan uit verhuurvloot Van Haut (BERA member)Sennebogen 613R kraan uit verhuurvloot Van Haut (BERA member)