Quality2Build nieuwe zoekmachine voor gecertificeerde bouwmaterialen

Gepubliceerd op 30-09-2024 17:07

Om de raadpleging van bouwmaterialen te vergemakkelijken, is besloten een online platform te creëren genaamd Quality2Build. Dit platform functioneert als een zoekmachine waarin de verschillende bouwmaterialen, gedekt door een certificaat (bijv. houtproducten, granulaten, enz.), per categorie zijn opgenomen, met als algemeen doel het leven van de betrokken actoren in de sector te vereenvoudigen.

Quality2Build, het 100% digitale platform: zoekmachine voor gecertificeerde bouwmaterialen,

Via het handig en gebruiksvriendelijk zoeksysteem krijgt u rechtstreekse toegang tot alle normatieve specificaties, certificatiereglementen, certificaten, technische fiches en andere gerelateerde documenten of websitepagina’s. Deze informatie kan nuttig worden gebruikt bij het ontwerpen, voorschrijven, bestellen en keuren van producten en bouwsystemen of het kiezen of beoordelen van competente bouwbedrijven.

Door gebruik te maken van goedgekeurde en gecertificeerde producten, bouwsystemen en bouwbedrijven, verzekert u zich van volledige beheersing van essentiële technische en duurzaamheidsrisico’s en vermijdt u kwaliteitsgebreken en onverwachte kosten.
Om de informatie over kwaliteitsverklaringen structureel en digitaal toegankelijk te maken, hebben de eigenaars van de merken: de vzw BENOR, de vzw BUtgb en de vzw COPRO hun krachten gebundeld met de vzw BUCP, de vereniging van certificatie-, inspectie- en attesteringsinstellingen en laboratoria in België, om dit unieke digitale toegangsportaal beschikbaar te stellen.

https://www.quality2build.be/
Quality2Build, de zoekmachine voor gecertificeerde bouwmaterialenQuality2Build, de zoekmachine voor gecertificeerde bouwmaterialen