Tubobel Group behaalt CO2-prestatieladder niveau 3

Gepubliceerd op 21-08-2024 17:08

Duurzaamheid en milieuimpact staan hoog op de agenda bij Tubobel Group. Deze inzet werd zopas bekroond met het behalen van niveau 3 certificering op de CO2-Prestatieladder, meldt de producent en leverancier van betonproducten voor riolering, afwatering & waterbehandeling.

bron afbeelding: (c) website Tubobel Groupbron afbeelding: (c) website Tubobel Group

Bouwactiviteiten zorgen voor heel wat CO2-uitstoot. In totaal is de sector verantwoordelijk voor bijna 40 % van de totale CO2-emissies. Dit hoge percentage is te wijten aan het gebruik van energie-intensieve grondstoffen zoals cement en staal, maar ook andere bouwmaterialen. Het gebruik van fossiele brandstoffen bij de productie van materialen en verder in tuigen, machines en voertuigen en de vele wegtransporten, heeft ook een zeer grote impact.

Tubobel Group kiest voor duurzame beton en minder CO2 door de CO2-prestatieladder

Begin 2023 is Tubobel Group gestart met een project om haar CO2-voetafdruk in kaart te brengen.

Onder begeleiding van Sustacon, een duurzaamheidsadviesbureau voor de bouwsector, hebben zij een traject naar de CO2-prestatieladder aangevat.  Dit is een managementsysteem dat helpt om in de bedrijfsvoering en bij het realiseren van projecten klimaatwinst te boeken. De klimaatwinst situeert zich op het gebied van efficiënt gebruik van materialen, energiebesparing en het gebruik van duurzame energie.

"Vanuit onze bedrijfsvoering willen we bijdragen tot een oplossing en niet het probleem groter maken. In lijn met de EU Green Deal willen we een reductie in absolute cijfers bereiken van minimaal 55% tegen 2030. Hiertoe nemen we maatregelen, zowel voor scope 1 als voor scope 2. Daartoe plannen we heel wat maatregelen gaande van investeringen tot gedragswijziging. Onze prognose vandaag gaat uit van een reductie van bijna 70% in vergelijking met ons basisjaar 2022. Dit kunnen we bereiken door een combinatie van maatregelen en investeringen. Ook op vlak van onze producten innoveren we volop om te komen tot aanzienlijke CO2-besparingen die zich situeren op het vlak van de cement en de cementvervangers."

De firma wil heel transparant over de evolutie van de CO2-reductiedoelstellingen rapporteren. Het voortgangsrapport en de overzichten van gebruiken kan men op de website raadplegen.

SKAO
Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO – www.skao.nl) is de onafhankelijke eigenaar en beheerder van de CO2-Prestatieladder en verantwoordelijk voor het gebruik en de doorontwikkeling van het certificeringschema. Daarnaast zorgt zij voor verbreding van het gebruik van de CO2-Prestatieladder bij bedrijven, opdrachtgevers en in sectoren. 

https://tubobel.group/mvo/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/323950/tubobel-group
het certificaat kan je downloaden op de website van Tubobelhet certificaat kan je downloaden op de website van Tubobel