Colas zet hoog in op veiligheid, ook in het wagenpark

Gepubliceerd op 30-08-2016 09:37

Cotra, de transportafdeling van Colas Belgium, heeft een nieuwe trekker - aanhanger combinatie in gebruik genomen. De nieuwe Mercedes Arocs 580 PK trekker met Nooteboom aanhanger zullen ingezet worden voor het vervoer van de bouwmachines van en naar de verschillende werven. Colas zet steeds in op veiligheid, vandaar ook de volledige veiligheidsuitrusting van deze nieuwe trekker/aanhanger combinatie.

Deze trekker is uitgerust met een Turbo-Retarder-Koppeling (TRK). De slijtagevrije turbo-retarder-koppeling combineert de functies van een hydrodynamische wegrijkoppeling en een primaire retarder in één onderdeel. De primaire retarder levert al bij lage snelheden een remvermogen van 720 kW en vermindert de slijtage van de remmen. De retarder beschikt over vijf standen en kan met behulp van de stuurkolomhendel worden bediend. De retarder is speciaal geconstrueerd voor extreme belastingen en bovendien nauwkeurig afgestemd op de automatische transmissie Mercedes PowerShift 3 en het elektronisch motormanagement. Dit draagt bij aan een hoog rijcomfort en verlaagt het brandstofverbruik ten opzichte van traditionele omvormers. Die maakt zowel bijzonder krachtig wegrijden mogelijk als fijngevoelig, tijdelijk onbegrensd manoeuvreren bij lage toerentallen en volledig koppel.

De Mercedes Arocs is verder afgewerkt met een volledig veiligheidspakket zoals: active Brake Assist (S1M), attention Assist (S1L), spoorassistent (S1H), afstandsregeling + Stop & Go (S1I), airbag en gordelspanner (S3A).

De aanhanger is een Nooteboom met 4 gestuurde assen, inclusief handbesturing vanop afstand.

Nog enkele cijfers van deze combinatie: leeggewicht combinatie 26.7 ton  (11T trekken, 15.7T aanhangwagen) - MTM  70.6 Ton => maximaal 43.9T laadvermogen - Totale lengte: 22 m - Goedgekeurd treingewicht: 180 Ton.

www.wegenbouw.be/bedrijven/587865/colas-belgiumwww.colasbelgium.be/
Colas investeert in nieuwe Mercedes Arocs 580 PK trekker met Nooteboom aanhangerColas investeert in nieuwe Mercedes Arocs 580 PK trekker met Nooteboom aanhanger