Deschacht & Houwelyckx bieden oplossing voor nieuw stadion KV Mechelen

Gepubliceerd op 28-08-2016 16:00

Sinds vorig jaar wordt het AFAS Stadion van KV Mechelen volledig vernieuwd door hoofdaannemer Willemen. Het opzet? Een grondige renovatie en uitbreiding van het voetbalstadion van deze eersteklasser. Om tijdens de televisie-opnames ongelukken met kabels te voorkomen, voorzag wegenbouwer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver kabelgoten in de vorm van Stora-Drains.

Stora-drain als kabelgootStora-drain als kabelgoot

Wie binnenkort het nieuwe AFAS Stadion bezoekt, zal ongetwijfeld onder de indruk zijn van de vernieuwingen. De voormalige staanvakken H, I, J en K en zittribune M hebben plaats gemaakt voor een gloednieuwe tribune met 5000 staanplaatsen en 2120 zitplaatsen, fanshop, kantines en een fitness. De tribune aan de kant van Telenet werd dan weer vervangen door nieuwe staan- en zitplaatsen, loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes. De capaciteit van het stadion is hiermee toegenomen van 13.000 naar 18.500 plaatsen. Niet niks dus. Net als het prijskaartje dat rond de 9,1 miljoen euro schommelt. Hoofdaannemer van het project is Willemen, Houwelyckx kreeg de opdracht om het stadion onder meer van kabelgoten te voorzien.

Solide polyesterbeton

Nils De Winne, aankoper bij Houwelyckx: “Als wedstrijden op de televisie worden uitgezonden, dan zijn er verscheidene cameraploegen rond het veld aanwezig. Dat brengt heel wat kabelwerk met zich mee. Om te vermijden dat de kabels gewoon los op de grond liggen en ongevallen of storingen veroorzaken, voorziet het stadion kabelgoten waarin die kunnen worden weggewerkt. Voor dit project viel de keuze op de afvoergoten van Stora-Drain, maar ze worden echter niet als afwateringssysteem gebruikt. Waarom Stora-Drain? Deze polyesterbetonnen goten zijn slechts vijftien centimeter breed, maar heel solide van karakter. Precies wat we nodig hebben voor deze toepassing. Het is trouwens de eerste keer dat we afvoergoten aanwenden als kabelgoten. De ideale oplossing om kabels weg te werken, lijkt me.”

Ruim 20 jaar klant

Aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver is gespecialiseerd in openbare werken, industriële en residentiële projecten, verkavelingen, opritten, zwembaden en terrassen in natuursteen … Kortom, een gevarieerde lijst van referenties. Voor heel wat projecten vertrouwt het bedrijf al meer dan twintig jaar op Deschacht. Nils De Winne: “Wij blijven een beroep doen op Deschacht omwille van het interessante totaalpakket. Ze staan voor een correcte aanpak en goede service, de prijs-kwaliteitsverhouding is competitief, en als er zich al eens een probleem voordoet, dan ben je zeker dat ze dat zo snel mogelijk oplossen. Die combinatie zorgt ervoor dat ze zich als leverancier onderscheiden in de markt.”

www.wegenbouw.be/object/88074337/stora-drain/www.deschacht.euwww.houwelyckx.be
De Stora-Drain polyesterbetonnen goten zijn slechts vijftien centimeter breed, maar heel solideDe Stora-Drain polyesterbetonnen goten zijn slechts vijftien centimeter breed, maar heel solide