Hoogmartens investeert in nieuwe euro 6 borstelwagen met bijhorende watertank aanhanger

Gepubliceerd op 30-09-2024 17:59

Omdat de oude veegwagen aan vervanging toe was, heeft Hoogmartens recent een gloednieuwe borstelwagen aangeschaft. Hij heeft een emissieklasse euro 6 (de hoogste) en beantwoordt daardoor perfect aan de regels die we onszelf opleggen om ons wagenpark te vergroenen. De nieuwe Brock VS7 op Volvo FMX werd geleverd door de firma Van Dyck Marcel. De wagen heeft een geavanceerd hogedruksysteem en een watercapaciteit van 25.000 liter en kan werken in combinatie met aanhangwagen met een waterton van 20.000 liter.

bron foto's: (c) Hoogmartensbron foto's: (c) Hoogmartens

Aankoopmanager Ben Gorssen legt uit wat de nieuwe borstelwagen zo bijzonder maakt. “Een heleboel zaken, waardoor hij eigenlijk in niets te vergelijken is met de oude veegwagen”, steekt Ben van wal. “Deze wagen kan zowel links als rechts borstelen. Hij heeft ook onderaan een borstel en een voorrol die we gebruiken voor onder meer het borstelen van freesvakken. De wagen beschikt eveneens over een achterzuiger waarmee we de waterslikkers van rioleringen kunnen zuiveren. Een zeer grote troef is dat de wagen is uitgerust met een hogedrukinstallatie. Achteraan werd een grote sproeibalk met  verschillende spuitkoppen bevestigd die onder hoge druk tot 200 bar een weg of een terrein kunnen reinigen. Dit stelt ons in staat om zeer efficiënt te werken, maar is ook belangrijk omdat de overheid bij openbare aanbestedingen de verplichting oplegt om met zo’n systeem te werken.”

Heel wat toepassingsmogelijkheden

De nieuwe borstelwagen heeft zelf een watervolume van zo’n 5.000 liter, maar omwille van de hogedrukinstallatie werd geïnvesteerd in extra watercapaciteit. Ben: “Het hogedruksysteem vergt inderdaad zeer veel water, daarom hebben we ook een waterton van 20.000 liter aangekocht die op een aanhangwagen achter de borstelwagen rijdt. We spreken in totaal, dus voor de wagen en de extra watertank, over een investering van ongeveer een half miljoen euro. Een aanzienlijk bedrag, maar de toepassingsmogelijkheden van de borstelwagen zijn dan ook ruimer dan enkel het schoonmaken van wegen. Zo kan de wagen bijvoorbeeld perfect ingezet voor het reinigen onder hoge druk van bedrijfsterreinen. De machine kan zonder probleem grote oppervlaktes aan. Dankzij de borstelsystemen kunnen we letterlijk in alle hoeken en kantjes schoonmaken en de achterzuiger is zoals gezegd uitermate geschikt voor het reinigen van waterslikkers op bedrijvensites. Een extra toepassingsgebied dat we binnenkort zullen uittesten: het grondig schoonmaken van waterdoorlatende verhardingen. Het doorsijpelen van water kan alleen maar optimaal verlopen als dergelijke verhardingen perfect schoon zijn. Met een klassieke veegwagen kan je zo’n oppervlak niet echt grondig reinigen, maar met een hogedruksysteem kan dat wel. Binnenkort doen we een eerste proef.”

Peter Nooijen (chauffeur van de borstelwagen bij Hoogmartens): “Deze nieuwe borstelwagen is 100 procent beter dan mijn vorige”, zegt Peter enthousiast. “Hij is stiller, heeft een automaat en ik heb veel meer water! Dankzij de hogedrukspuit heeft hij meer vermogen, is het makkelijker werken en maakt hij alles veel grondiger schoon."

 

Is uw bedrijfsterrein toe aan een professionele borstel- of reiniggingsbeurt? Informeer vrijblijvend naar de uiterst gunstige voorwaarden bij sales verantwoordelijke Frank Leysen op  0471 92 28 28.

https://www.hoogmartens.be/nieuws/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/326115/hoogmartens-wegenbouw
Het hogedruksysteem vergt inderdaad zeer veel water, daarom hebben we ook een waterton van 20.000lHet hogedruksysteem vergt inderdaad zeer veel water, daarom hebben we ook een waterton van 20.000l