HDPE buizen van Kaczmarek voor project DijleDelta Bottelarij en project Pidpa

Gepubliceerd op 30-08-2024 10:30

De Vaartkom is een uniek gebied in Leuven. Wat ooit een industriële site was rondom de Vaart en de Dijle, transformeert nu tot een stijlvolle, levendige en groene stadswijk. Willy Reynders Tuinarchitectuur is verantwoordelijk voor de aansluiting van de verschillende woonunits op de riolering en de omgevingsaanleg van het DijleDelta-project. Het bedrijf koos voor de levering van diverse materialen, waaronder hoogwaardige polypropyleen (PP) afvoerbuizen van Kaczmarek. In maand mei werd een eerste partij drinkwaterbuizen van Kaczmarek geleverd aan Canalco, in opdracht van Pidpa voor het Syndictus 2 project te Heist-Op-Den-Berg.

foto's: (c) Deschachtfoto's: (c) Deschacht

Kwalitatieve afvoerbuizen voor riolering in Leuven

Leuven, de bruisende studentenstad en hoofdstad van Vlaams-Brabant, is volop in ontwikkeling. Met haar strategische ligging ten oosten van Brussel groeit de stad in populariteit als woonomgeving. Het project ‘DijleDelta’ voegt een nieuwe dimensie toe aan Leuven, met een moderne stadswijk aan het water, bestaande uit appartementen, stadswoningen met tuin en studentenhuisvesting. Deze wijk ligt aan de zuidelijke oever van de Vaartkom, dichtbij het stadscentrum en belangrijke invalswegen.

Uniek gebied in Leuven

De Vaartkom is een uniek gebied in Leuven. Wat ooit een industriële site was rondom de Vaart en de Dijle, transformeert nu tot een stijlvolle, levendige en groene stadswijk. Hier combineren wonen, werken en vrije tijd naadloos, wat bijdraagt aan de grootstedelijke dynamiek van Leuven.

DijleDelta Bottelarij ligt tussen de Sluisstraat en de Mechelsestraat, naast het Klein Begijnhof en de Dijle. De woningen strekken zich uit langs de Sluisstraat, de Mechelsestraat, de nieuwe straat Bottelarij en het Flessentrekkerspad naast de Dijle.

Afvoerbuizen en riolering van hoogwaardige kwaliteit

Willy Reynders Tuinarchitectuur, met 45 jaar ervaring in tuinaanleg, is verantwoordelijk voor de aansluiting van de verschillende woonunits op de riolering en de omgevingsaanleg van het DijleDelta-project. Het bedrijf koos voor de levering van diverse materialen, waaronder hoogwaardige polypropyleen (PP) afvoerbuizen van Kaczmarek, geleverd door Deschacht.

Kenmerken PP buizen

Deze roodbruine PP buizen zijn ideaal voor drukloze rioleringsstelsels en vuilwaterafvoer (DWA). De PP buizen zijn BENOR-gecertificeerd volgens NBN EN 1852-1 en beschikken over een mof met stootrand en EPDM-dichting. Ze bieden een betere chemische weerstand dan PVC buizen en kunnen zwaardere belasting aan, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor rioleringstoepassingen. Bovendien hebben PP buizen een hoge slagvastheid, een breed temperatuurbereik en zijn ze minder milieubelastend, wat bijdraagt aan duurzame infrastructuur.

Deschacht levert eerste partij gekeurde HDPE- drinkwaterbuizen aan Pidpa

Deschacht specialiseert zich nu ook op de drinkwatermarkt. Na het behalen van de keuring door Aquaflanders voor het leveren van HDPE-drinkwaterbuizen in Vlaanderen, levert Deschacht een eerste project van 500 lm HDPE-buizen aan leidingen specialist Canalco, in opdracht van Pidpa.

Over Aquaflanders

AquaFlanders is de overkoepelende organisatie van waterbedrijven en rioolbeheerders in Vlaanderen. De koepelorganisatie zet in op een gestroomlijnd en modern waterbeheer. Bovendien wil de federatie Vlaanderen informeren en sensibiliseren rond duurzaam watergebruik. Eén van de pijlers van Aquaflanders is het inzetten op de beschikbaarheid van waterbehandelingsproducten voor drinkwater en afvalwater. De watersector is er tot dusver in geslaagd de toeleveringsketens te verzekeren. Onder andere door nieuwe technologieën en alternatieven te kwalificeren. Maar ook door o.a. sensibilisering bij het Europees Parlement om elk initiatief te steunen dat de toegang tot waterbehandelingsproducten versterkt.

Keuring drinkwaterbuizen door Aquaflanders

Begin 2023 stapte Deschacht nutsleidingen, samen met de preferred partner Kaczmarek in het keuringstraject van Aquaflanders. Begin 2024 werd de keuring behaald op de HDPE drinkwaterbuizen type PE100 en PE100 RC, geldig voor de diameters 90 tot 1400. Dit leveringscertificaat stelt Deschacht in staat om vanaf heden HDPE drinkwaterleidingen te leveren conform de kwaliteit en normen, opgelegd door de Vlaamse drinkwatersector.

500 lm HDPE drinkwaterleidingen voor Pidpa

In mei was het dan zover. Een eerste partij drinkwaterbuizen werd geleverd aan Canalco, in opdracht van Pidpa voor het Syndictus 2 project te Heist-Op-Den-Berg. Team nutsleidingen is dan ook bijzonder fier op deze primeur en de samenwerking met onze leverancier die topkwaliteit en snelle service garandeert. Voor de (gekeurde) PE hulpstukken doet Deschacht beroep op de toonaangevende leidingenspecialist GF.

Nutsleidingen van Deschacht

Met deze primeur bevestigt Deschacht de ambitie om verder te ontwikkelen in de drinkwatermarkt in Vlaanderen en bij uitbreiding in Wallonië met de distributie van de gekeurde gietijzeren leidingen Electrosteel. Deschacht Hamme leent zich tot het kenniscentrum van de divisie Nutsleidingen. Met een recente uitbreiding van de opslagcapaciteit met 6500 m², verzekert dit kenniscentrum een uitgebreide know-how met voldoende voorraad voor een snelle levering.

(bron: Deschacht)

https://www.deschacht.eu/nutsvoorzieningen/leidingwerken/rioolpersbuizen/https://www.wegenbouw.be/bedrijven/759331/deschacht
HDPE buizen voor DijleDelta Bottelarij: kwalitatieve afvoerbuizen voor riolering in LeuvenHDPE buizen voor DijleDelta Bottelarij: kwalitatieve afvoerbuizen voor riolering in Leuven
Met deze primeur bevestigt Deschacht de ambitie om verder te ontwikkelen in de drinkwatermarktMet deze primeur bevestigt Deschacht de ambitie om verder te ontwikkelen in de drinkwatermarkt