EJ heeft bedrijven Fondatel Lecomte overgenomen

Gepubliceerd op 10-07-2024 09:07

De Amerikaanse EJ Group, een wereldspeler in producten voor water- en riolerings-, telecommunicatie- en nutsprojecten, heeft de bedrijven van de groep Fondatel Lecomte overgenomen van de investeringsmaatschappij Bremhove. De overname omvat ook de activiteiten van Hermelock, dat actief is in putdeksels uit kunststof, Stora en Imcoma (afvoersystemen). Alles samen zijn de verkochte activiteiten goed voor een omzet van ongeveer 60 miljoen euro.

Fondatel is sinds 2008 eigendom van Bremhove, het investeringsvehikel van de familie van ondernemer Joris Ide. Maar daar komt verandering in, want Ide verkoopt de Waalse groep en de gerelateerde activiteiten aan het Amerikaanse EJ, dat eveneens in die branche actief is. EJ verwijst naar East Jordan, de Amerikaanse stad waar het bedrijf eind 19de eeuw ontstond.

Fondatel Lecomte, de gerelateerde bedrijven Fondatel France (Frankrijk), Opso (Polen) en Stora (Tsjechië) en de gerelateerde activiteiten van Imcoma en Hermelock, produceren en distribueren gietijzeren afdekkingen, composiet afdekkingen en polyester betonnen drainagekanalen. Het realiseert ca. EUR 60 miljoen aan omzet.

Het volledige managementteam en personeelsbestand van Fondatel Lecomte en gerelateerde bedrijven en activiteiten zullen zich bij EJ voegen na het afronden van de transactie.

(bron: Tijd/Fondatel/CFI)

https://www.ejco.com/be/fr/https://fondatel.com/