Olivier Construct stelt terreinen en machines ter beschikking voor VDAB opleiding voor machinisten

Gepubliceerd op 22-11-2016 08:52

Olivier Construct stelt voortaan zijn werkplaats aan de Noordkaai in Izegem open voor een vijftigtal leerlingen van het Roeselaarse VTI. Om de praktische kant van hun opleiding tot bouwplaatsmachinist tot een goed eind te brengen konden ze tot nu toe altijd terecht in het opleidingscentrum van de VDAB, maar dat is dit schooljaar niet mogelijk.

bron foto: facebookpagina Olivier Constructbron foto: facebookpagina Olivier Construct

"Daarop gingen we te rade bij zaakvoerder Yves Olivier, die ons toeliet dat enkele leerkrachten iedere dinsdag en woensdag op zijn terrein les geven aan leerlingen uit het vijfde en zesde jaar", vertelt technisch adviseur Luc Maddens. "Olivier Construct zelf zorgt voor extra technische ondersteuning en opleidingen, met bijvoorbeeld uitleg door producenten over hun nieuwste machines, maar ook kleedkamers en instructielokalen. Dit zogenaamde werkplekleren is van onschatbare waarde voor onze leerlingen en we zijn dan ook blij dat we dit onderdeel kunnen behouden, temeer omdat de doorstromingen naar de arbeidsmarkt in deze sector altijd zeer groot is."

De samenwerking is er gekomen nu het VDAB-centrum na klachten over geluidsoverlast uit Gits is weggetrokken en de realisatie van een nieuw centrum in de Roeselaarse haven nog iets langer dan gedacht op zich laat wachten. Leerlingen Shane Dupont en Levi Vandorpe genieten van de ervaring die ze er op doen. "Dit is voor ons een ongelofelijke ervaring", vertellen ze. "We kunnen hier oefenen met diverse graafmachines, de betoncentrale met een bulldozer inladen of rioleringen aanleggen of ontkoppelen. Zoiets leer niet op de schoolbanken."

bron: hln.be

www.hln.be/regio/nieuws-uit-roeselare/kraanbestuurders-leren-stiel-bij-olivier-a2985918/