DYKA stelt nieuw KIO composietdeksel met scharnier voor

Gepubliceerd op 19-10-2016 09:50

DYKA nam onlangs deel aan de Aquarama 2016 beurs in de Brabanthal in Leuven. Daar demonstreerde DYKA een nieuwe oplossing: Het KIO 800 D400 composiet putdeksel met scharnier. Omdat het 75% lichter is dan een gietijzeren alternatief, biedt het heel wat voordelen op het gebied van transportkosten en gebruiksgemak.

putdeksel met scharnierputdeksel met scharnier

Op de werf is geen zwaar materiaal nodig, omdat het deksel relatief licht is. Het kan snel geïnstalleerd worden, wat dan weer kosten bespaart in werkuren. Het deksel heeft nog veel andere voordelen. Het composiet materiaal veroorzaakt veel minder lawaai dan gietijzer wanneer er over gereden wordt. Uiteraard is het niet onbelangrijk dat het KIO 800 D400 volledig roestvrij is. Het is ook compleet oninteressant voor metaaldieven. Dat voorkomt dan weer gevaarlijke situaties en extra kosten.

Het KIO 800 D400 deksel is conform EN124-5:2015 en hoogbelastbaar tot 400 kN (klasse D). Deze hoge belastingklasse (D400) maakt toepassing in openbare wegenis mogelijk. Dankzij de elektrisch isolerende eigenschappen én de chemische resistentie zijn deze deksels ook uitermate geschikt voor gebruik op industriële sites. Door een elastomeerdichting is het deksel geurdicht.

www.dyka.behttp://www.wegenbouw.be/bedrijven/756965/producten/dyka-plastics-n-v
De hoge belastingklasse D400 maakt toepassing in openbare wegenis mogelijkDe hoge belastingklasse D400 maakt toepassing in openbare wegenis mogelijk
Het KIO deksel is 75% lichter dan gietijzeren putdekselsHet KIO deksel is 75% lichter dan gietijzeren putdeksels