Totaalrenovatie voor bedrijfsomgeving O.I.L. in Adegem

Gepubliceerd op 03-10-2016 12:45

O.I.L. is een Europese speler op de markt van onder meer kunstharsvloeren, coatings, gevelrenovatie en industriële schilderwerken. Het bedrijfsgebouw bevindt zich in de industriezone van Adegem, en de buitenaanleg was dringend toe aan een stevige renovatie. Deze werken werden uitgevoerd door grond- en betonwerken Elias Vandevoorde uit Eeklo.

het project

"We zijn van start gegaan met de uitbraak van alle verouderde verharding. Ook de aanwezige constructies en het groen hebben we verwijderd. Qua vernieuwende werken stonden we in voor de plaatsing van een nieuwe afwatering en riolering. Inclusief het aansluiten en de voorziening van wachtbuizen. Verder nemen we ook de aanleg van nieuwe betonverharding en het plaatsen van grasdallen voor onze rekening. Het rioleringsplan werd uitgetekend door het studiebureau van Volt Architecten uit Gent." schetst projectleider Kristof Batsleer (grond- en betonwerken Elias Vandevoorde bvba).

gekozen materialen

Er werd gekozen voor PVC-buizen (SN8) in verschillende diameters en met hulpstukken gebruikt voor de gescheiden riolering. Ook controleputten voor wachtbuizen en klokroosters stonden op het order. Het belangrijkste was weliswaar de 225 meter infiltratiebuizen van het type PPRibwall IT TP-riool diameter 800 Benor met 360° perforaties en omwikkeld met geotextiel. Hiermee werd het infiltratiebekken gerealiseerd. Dat is goedkoper dan een traditionele kelder en bovendien gebruiksvriendelijker. Niet in het minst is het ook een pak sneller in plaatsing. Alleen maar voordelen dus. Deze materialen werden geleverd door Deschacht.

speciale ingrepen en toepassingen tijdens de werken

"Voor de infiltratiebuizen zijn er aanpassingen uitgevoerd door Deschacht: het beginen eindstuk werden gelast met een in- en uitlaat en er moesten negen toezichtschouwen geplaatst worden. Verder moesten ze ook nog onderling verbonden worden. Dat laatste hebben wij ter plaatse gedaan aan de hand van het boren van gaten en het gebruik van flexibele moffen.", aldus de projectleider.  Alle grondwerken verliepen vlot en zijn afgelopen, de tweede fase van het project is de plaatsing van de betonvloer.

samenwerking met Bouwteam Deschacht

"Vorig jaar hebben we met Deschacht een groot rioleringswerk gedaan in Gent. Aangezien de samenwerking daar zo vlot verliep, kozen we opnieuw voor hen voor dit project. Maar in feite zijn we al langer klant, zowel voor kleine als grote projecten. Meestal komt Dirk Stuyven, projectmanager van het Bouwteam, of een collega vooraf langs om de plannen door te nemen en mee te zoeken naar eventuele alternatieve oplossingen. We ervaren Deschacht dan ook als een partner met een grote toegevoegde waarde voor onze projecten." volgens Kristof Batsleer.

 

www.deschacht.euwww.eliasvandevoorde.be/
PP-Ribwall IT TP-riool heeft een hoog plaatsingsrendementPP-Ribwall IT TP-riool heeft een hoog plaatsingsrendement