Projectoproep Prijs Publieke Ruimte 2017

Gepubliceerd op 24-08-2016 08:34

Sinds 2008 nodigt Infopunt Publieke Ruimte (toen nog Steunpunt Straten) steden, gemeenten, ontwerpbureaus en private ontwikkelaars uit om projecten in te zenden voor het jaarlijkse praktijkboek Publieke Ruimte en de gelijknamige onderscheiding. Het praktijkboek Publieke Ruimte is intussen een collector's item en de Prijs Publieke Ruimte is een begrip in Vlaanderen en Brussel.

Tijdens het Congres Publieke Ruimte, op 30 maart 2017 in Mechelen, wordt het tiende praktijkboek Publieke Ruimtevoorgesteld. Als orgelpunt van het congres vindt de tiende uitreiking van de Prijs Publieke Ruimte plaats. Iedereen die betroken is bij een publiekeruimteproject in België kan een dossier inzenden voor deze spraakmakende prijs!

Bovendien staat de extra Congresprijs deze keer in het teken van toekomstgerichte inrichtingen. Realisaties die voorbeeldstellend en trendsettend zijn voor de inrichting van publieke ruimten in de komende decennia maken kans op de speciale Congresprijs.

Van woonstraat tot tijdelijke ruimte, van stationsomgeving tot stadspark, van bedrijventerrein tot recreatiedomein: alle recente realisaties kunnen meedingen naar de Prijs Publieke Ruimte 2017. De belangrijkste voorwaarden zijn enerzijds de situering in België en anderzijds de projectrealisatie na 1 januari 2012. De projectoproep Publieke Ruimte 2017 wordt afgesloten op 30 september 2016.

 

Meer info om een dossier in te dienen, kan u vinden op volgende pagina:

www.publiekeruimte.info/prijs-publieke-ruimte/projectoproep-2017